Orzechowy superfood na zdrowie. Orzeszki macadamia składają się w 77% z tłuszczu, który dostarcza dobrą energię osobom dbającym o zrównoważoną dietę. Ze względu na wysoką zawartość białka są doskonałym uzupełnieniem diety dla wegetarian. Podawane najczęściej jako samodzielna przekąska, treść chlebowych past lub urozmaicenie słodkich kremów i deserów. Dodany o poranku do owsianki z owocami zapewnia zapas potrzebnej energii, w momentach relaksu przy czekoladowej tarcie, podbija podniebienia bogactwem swojego smaku. Wyśmienicie smakują lekko podprażone lub obtoczone w czekoladzie. Orzechy makadamia mają delikatny, kremowy smak, a kształtem przypominają klasyczne orzechy laskowe.
Makadamia orzechy pochodzą z Kenii, z organicznych i kontrolowanych plantacji. Ekologiczne orzechy makadamia to prawdziwy rarytas wśród orzechów.
orzechy makadamia gdzie kupić
EKOALFABET, orzechy macadamia:
- są dobrym źródłem błonnika, odgrywającego ważną rolę w procesie trawienia,
- orzechy są bogate w wiele witamin: B2, B3, B5, B6, E i A wspomagając pracę mózgu, a także poprawiając kondycję i wygląd skóry.
- posiadają tak istotne dla zdrowia minerały takie jak: wapń, potas, fosfor, magnez, żelazo
- cenione są również w przemyśle kosmetycznym, występując jako składnik w kremach do twarzy, maseczkach, szamponach i odżywkach do pielęgnacji włosów.
Orzechy makadamia gdzie kupić: https://ekochatka.pl/wyszukiwarka,ORZECHY%20MACADAMIA
SKŁADNIKI
orzechy macadamia* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3073 kJ / 746 kcal
Tłuszcz - 76 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 10,0 g
Węglowodany - 4,5 g
w tym cukry - 4,5 g
Białko - 8,0 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz więcej w kategorii Orzechy